Acest site este cofinațat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Despre proiect

 Acest site a fost realizat în cadrul proiectului "Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar"! 

Investeşte în oameni!
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritară 1: "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere"
Domeniul major de intervenţie 1.1: "Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate"
Titlul proiectului: "Performanţe crescute pentru elevii din învăţământul preuniversitar!"
Cod contract: POSDRU/85/1.1/S/64320

Beneficiar
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba

Parteneri
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor
Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt

Durata proiectului: 36 luni
Data demararării: 3.01.2011

Pentru a înțelege mai bine rostul și mijloacele prin care proiectul își atinge scopul vă propunem o scurtă poveste:

 Micul Prinț se întoarce

A fost odată un elev care nu se simţea bine la şcoală. Zilnic se întâmpla să nu înţeleagă ceea ce se preda, mai ales la română şi matematică. Avea sentimentul că nu aparţine clasei, că nu seamănă cu colegii săi. Îşi dorea să poată dispărea, să nu mai fie acolo, să poată găsi un loc în care să arate ceea ce ştie el, să nu mai fie mic şi neînsemnat.
Într-o zi a găsit acel loc, doar pentru el, unde s-a simţit apreciat. A descoperit pe pagina de socializare a unui coleg site-ul www.miculprint.eu. A accesat acest site, şi-a creat un cont gratuit şi a observat că reuşeşte să se descurce tot mai bine la rezolvarea exerciţiilor, pe măsură ce studia. A fost încântat că aici lecţiile erau pe calculator, iar acesta îi era ca un vechi amic, care nu îl descuraja niciodată şi îi oferea libertatea de a decide ce studiază.
Era important faptul că i se explică la ce îi foloseşte în viaţa cotidiană ceea ce învaţă şi mai ales că parcugerea lecţiilor se realiza succesiv, pe niveluri de dificultate şi abstractizare. Astfel că, treptat, putea pricepe ușor lucruri din ce în ce mai complexe. Din acest motiv pe site se simțea în largul său, ca într-o aventură a descoperirii lumii oamenilor mari. Micul Prinț de pe site  i-a oferit chiar și instrumentele necesare pentru a-şi identifica lacunele din pregătirea sa şi materialele pentru a acoperi golurile din anii anteriori.
A fost de-a dreptul fericit când a observat că la finalul unei lecţii nu a primit note, ci medalii şi trofee. A obținut multe, le-a postat pe reţelele de socializare şi toţi prietenii au început să-i aprecieze evoluţia. Dar cel mai important era că el avea o imagine clară a propriei pregătiri pentru viață, pe care o putea îmbunătăți cum dorea el.
Din aceste motive îl consideră pe Micului Prinț, așa cum s-a întrupat în acest portal, drept un bun prieten, mereu prezent la nevoie. Cu ajutorul lui și-a recâştigat încrederea în sine, s-a mobilizat şi a acoperit toate lacunele importante din pregătirea sa. Acolo unde nu a reuşit singur, a fost îndrumat cu delicateţe de către profesorii care au creat site-ul.
Până la urmă, în clasă, reușește să răspundă solicitărilor profesorilor, fiind chiar doritor de noi provocări. Nu se mai simte un străin, aici unde îi este de fapt locul, ci un stăpân al noii lumi pe care a descoperit-o și cucerit-o. Acest lucru a devenit posibil  după ce el însuşi s-a transformat datorită recâştigării stimei în sine cu ajutorul acestui site. Dorinţa lui de a descoperi noi universuri este din ce în ce mai mare, pentru că de acum El nu mai este un înstrăinat. S-a recunoscut pe sine însuşi şi aceasta este cea mai mare forţă a fiinţei umane.
Intrați pe www.miculprint.eu, folosiți-vă și voi de acest prieten pentru a vă împlini şi pentru a îmbogăţi lumea prin valoarea propriei fiinţe!   

Descărcare Broșura cu prezentarea site-ului: Broșura prezentare site - pdf.
Descărcare Broșura prezentare rezultate proiect: Broșura rezultate finale - pdf.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro.

 
QuickBibleStartQ